Hotel Vardar Kotor

Autor Super User on . Posted in Kotor

HOTEL VARDAR

hotel-vardar-kotor-mala
4-zvjezdice

Cjenovnik u pripremi »

Nalazi se u starom gradu u centru Kotora.

opširnije o hotelu

Hotel Vardar
Usluga: ND – noćenje sa doručkom (doručak – švedski sto)
Smještaj: 18 dvokrevetnih soba, 5 junior apartmana i 1 suit special. Svaka soba/app ima TV, kupatilo, klimu, sef, mini bar, a balkoni apartmana su sa pogledom na glavni gradski trg.
Sadržaj: Hotel posjeduje recepciju, mini wellness tursko kupatilo, saunu i mini teretanu.

fotografije hotela

opširnije o destinaciji

Kotor
kotor-destinacija
Smješten u jedan od najljepših zaliva svijeta, Kotor, grad trgovaca i čuvenih moreplovaca, ima dosta toga da ispriča. Stari grad Kotor je najbolje sačuvana srednjovekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u XII i XIV vijeku. Osnovan je kao grčka kolonija u 3. vijeku prije naše ere, a sredinom 2. vijeka je pao u ruke Rimljana. Od 5. vijeka je dio Vizantijskog carstva. Od 12. do 14. vijeka je pripadao Srbiji, a zatim su ga redom držali Venecija, Austrija, Francuska i ponovo Austrija do 1918. godine. Proglašen svjetskom kulturnom baštinom od strane Uneska 1979. godine. Posljednjih godina sve je veći broj turista koje privlače kako prirodna ljepota Boke Kotorske, tako i sam stari kotorski grad. Kotor je danas jedno od najposećenijih mjesta Crne Gore zbog svoje bogate istorije, a modernog duha. 213 dana u godini u Kotoru je bez vjetra, a kupališna sezona traje 144 dana u godini. Mjesta za parking u centru Kotora veoma je malo, tako da koristite kola ako je baš neophodno s obzirom na to da se u Kotoru svuda može stići pješice.

Crna Gora
crna-gora-info
Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu posebna, smještena je na jugu Jadranskog mora. Kao rijetko gdje, na tako malom prostoru, može se pronaći toliko prirodnog bogatstva, ljepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih rijeka i predivnih planina.
More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju da svako pronađe najbolji način da se kvalitetno odmori. U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere, ručak uz pjesmu ptica na Skadarskom jezeru, i večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turističku destinaciju koja ima dosta toga da pruži. Burna istorija ove male države ostavila je za sobom neprocjenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih rijeka i predivni planinski masivi, pomiješani sa duhovima prošlih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve što je potrebno za jedan nezaboravan odmor.
Crna Gora je ekološka država. Tom činjenicom zauzima primarno mjesto na turističkim mapama. Mnogobrojni sunčani dani u ljetnjim mjesecima i velika količina snijega u zimskom periodu, određuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski - ljetnji i zimski - rekreativni. Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vrijeme kada su nastajali. Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima omogućavaju upoznavanje sa tradicijom i običajima. U posljednje vijreme, prateći svjetske trendove, u Crnoj Gori razvijaju se ekstremni sportovi u kojima mogu uživati i turisti.
linija-razdvajanja
 

Unis//Tours

Kontaktirajte nas

  • Kralja Alfonsa XIII br. 7
    78000 Banja Luka, RS - BiH
  • +387 (0) 51 340 960