Istra

Posted in Putovanja iz Banjaluke

ROVINJ – PULA – BRIONI – OPATIJA

Istra
PRIJAVE U TOKU!
Polazak: 01. MAJ 2015.
CIJENA: 249 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN // 01.05.2015. četvrtak/petak // BANJA LUKA – ROVINJ - PULA
Polazak iz Banjaluke u 01:00 h, sa Stare autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Hrvatsku  sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Dolazak u Rovinj u jutarnjim časovima. Obilazak grada unutar gradskih bedema iz VII vijeka: crkva Sv. Eufemije – barokna građevina venecijanskog stila koja je i najveći spomenik u gradu; Gradska palata sa rovinjskim i venecijanskim obilježjima; Gradska ura koja se nalazi na glavnom gradskom trgu u Rovinju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
Nastavak putovanja do Pule. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne. Mogućnost organizovanog odlaska do centra grada i  posjeta čuvenom Amfiteatru u  Puli . Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN // 02.05.2015. subota // BRIONI
Doručak. Odlazak do obližnje Fažane. Plovidba brodićem do ostrva Brioni i posjeta nacionalnom parku. Brioni se nalaze zapadno od istarske obale, nasuprot mjesta Fažana, a sastoje se od 14 ostrva i ostrvaca.
Dva najveća ostrva su Veliki Brijun i Mali Brijun. Brioni su 1983. godine proglašeni nacionalnim parkom. Posebno su poznati po Titovoj rezidenciji i kao mjesto mnogih diplomatskih posjeta u njegovo vrijeme i u vremenu poslije njega.
Razgled Briona počinje vožnjom turističkim vozićem kojim se  razgledaju prirodne ljepote ostrva, safari park i kulturni biseri ostrva , Vizantski kastrum nastanjen od II vijeka p.n.e. do XIV vijeka, razgledanje prirodnjačke zbirke, foto izložbe «Tito na Brionima», crkvice Sv. Germana iz XV vijeka s izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika, te razgled arheološkog muzeja.
Slobodno vrijeme. Povratak u Pulu. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN // 03.05.2015. nedjelja // OPATIJA - BANJA LUKA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Opatiju. Slobodno vrijeme za šetnju ovim biserom jadranskog turizma. Nastavak putovanja za Banjaluku po dogovoru sa grupom. Ugodna vožnja sa kraćim usputnim pauzama.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

 • 2 noćenja sa doručkom  u Puli u hotelu 3*
 • usluge pratioca grupe i turističkog vodiča na Brionima               
 • organizaciju i realizaciju programa
 • prevoz visoko - turističkim autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • dolatu za 1/1 sobu
 • izlet brodom na Brione 45 KM
 • putničko i zdravstveno osiguranje 5 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Unis//Tours

Kontaktirajte nas

 • Kralja Alfonsa XIII br. 7
  78000 Banja Luka, RS - BiH
 • +387 (0) 51 340 960