paket "Lisabon avio 31.oktobra na 5 noćenja"

Kategorija: EVROPSKA PUTOVANJA
Tip prevoza: AVION
Pogledajte paket u PDF formatu:

Lisabon avio 31.oktobra na 5 noćenja

1. DAN … utorak 31.10.2023.   BEOGRAD - LISABON

Sastanak putnika na  aerodromu Nikola Tesla u 10:45h. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let JU 492  za Lisabon u 13:15 h. Dolazak u Lisabon u 16:10h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj I po dogovoru sa vodičem, moguć odlazak  u orjentacijsku šetnju. Šetnja centrom Lisabona: Parque Eduardo VII, Trg Marques de Pombal, Avenida de Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN … srijeda 01.11.2023. LISABON

Doručak. Odlazak u cjelodnevno razgledanje grada javnim prevozom (cjelodnevna karta za sve vrste javnog gradskog prevoza košta oko 8 EUR).

Posjeta katedrali Sé iz XII vijeka, koju je izgradio Dom Alfonso Henriques, prvi kralj Portugala. Odlazak do vidikovca Santa Luzia i Portas do Sol, odakle se pruža pogled na Alfamu, Težo i "More Slame",  uz kraću šetnju kroz Alfama-u, veoma slikovitu i najstariju četvrt grada.

Posjeta Castelu de São Jorge koji je smješten na najvišem od sedam Lisabonskih brežuljaka. To područje su okupirali Rimljani, Vizigoti, Mavari, a bila je i kraljevska rezidencija sve do kraja XV  vijeka - obnovljena 1940-tih.

Panoramska vožnja starim centrom Lisabona čuvenim Tramvajem br. 28 – jednim od simbola Lisabona kojem decenijama nisu mijenjali izgled.

Prolazak kroz  Arco de Victoria do Praça do Comércio na kojem se nalazi čuveni spomenik portugalskom kralju Dom José I. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.          

3. DAN … četvrtak  SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS

Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u obližnje gradiće koji predstavljaju kulturnu, istorijsku i geografsku riznicu, a pod zaštitom su UNESCO-a.

SINTRA – 25 km sjeverozapadno od Lisabona, aristokratsko sastajalište iz XIX vijeka. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vjekovima bio ljetnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Sintrom dominira Palácio da Pena-šarena palata Pena, primjer portugalske arhitekture iz vremena romantizma koja ima karakteristike bavarskog, mavarskog, gotičkog i manuelinskog stila, sagrađena je 1839.g. na stjenovitom vrhu brda Sintra, na mjestu nekadašnjeg samostana.

CABO da ROCA „Stjenoviti rt" - najzapadnija tačka kontinentalne Evrope i mjesto "gdje zemlja završava i more počinje", kako je to Camoes napisao. Mjesto čudesne prirode i strmih stijena koje se nadvijaju nad Atlantskim oceanom.

CASCAIS – turističko mjesto na Atlantskom okeanu koje mnogi svrstavaju u najljepša ljetovališta Evrope, a nalazi se 35 km zapadno od Lisabona. To je nekadašnje ribarsko naselje još iz rimskog doba, a u XX vijeku omiljeno ljetovalište evropskih kraljevskih porodica.
Povratak u Lisabon u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN … petak 03.11.2023. LISABON

Doručak. Odlazak do četvrti Belem u kojoj se nalazi Torre de Belem - jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti od bijelog kamena (sagrađena u ranom XVI vijeku za odbranu rijeke). Ovo je odličan primjer manuelinske arhitekture s tipičnim otmjenim morskim temama. Nedaleko od Torre de Belem nalazi se impresivni Mosteiro dos Jeronimos, odnosno samostan Svetog Jeronima, u kome su sahranjeni moreplovac Vasco da Gama i nacionalni pjesnik Luis de Camões. Ovaj samostan iz XVI vijeka je jedan od rijetkih sačuvanih primjeraka srednjovjekovne manuelinske arhitekture (nazvane po Manuelu I. koja prikazuje morske motive). Ovaj samostan je na popisu UNESCO-ve liste svjetske baštine , kao i Torre de Belém.
Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti.
Predlažemo posjetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživjela veliku transformaciju povodom održavanja Svjetske izložbe Expo 98. Nalazi se uz rijeku  Tejo (Težo) I to je dinamično mjesto koje je jedna od glavnih atrakcija modernog Lisabona. 
Možete posjetiti najveći zatvoreni okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 eura); ili voziti se žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama - najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN … subota 04.11.2023. BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – LISABON

Doručak. Polazak na cjelodnevni fakultativni izlet.

Batalha -  posjeta manastira Sv. Marije od Pobjede, najvećeg remek-djela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem XIV vijeka nakon portugalske pobjede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, a na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine djeluju kao čipka.

Nazare - nekadašnje najpoznatije ribarsko mjesto u Portugalu, čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, a danas živopisno i užurbano turističko mjesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama

Obidos - najljepši i najbolje očuvani srednjevjekovni grad u zemlji koji je u potpunosti opasan tvrđavom visokom 13 metara, a koja potiče iz XII vijeka. Poznat je i kao „grad vjenčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog vjenčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvijećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Povratak u Lisabon.

6. DAN … nedjelja 04.11.2023.  LISABON-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba i odlaganje kofera u prostoriji za prtljag. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom oko 20:00h. Prijava i obavljanje carinskih formalnosti. Let za Beograd JU 495  u 23:00 h. Dolazak u Beograd noću u 03:50h po lokalnom vremenu. U zavisnosti od interesa putnika, organizovan transfer za Banjaluku.

Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA :

 • 5 noćenja sa doručkomu Lisabonu u hotelu 4*
 • Avionsku kartu na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd
 • Kofer do 23 kg + 8 kg ručni prtljag
 • Aerodromske takse – podložne su promjeni
 • Transfer u Lisabonu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Vodiča tokom putovanja
 • Organizaciju i realizaciju puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais 45 EUR (minimum za izvođenje je 20 putnika)
 • Fakultativni izlet Batalha-Nazare-Obidos 55 EUR (minimum za izvođenje je 20 putnika)
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 14 KM
 • Doplata za 1/1 sobu 625 KM
 • Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela (2 EUR po osobi po noćenju)


NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju pomijeranja reda letnje jer je to odgovrnost avio prevoznika Air Serbia

Redoslijed obilazaka je podložan promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

Cenovnik

Cene paket aražmana po osobi izražene u valuti konvertabilna marka (KM)
Legenda tipova usluga:
 • AI / PAI / UAL / High class AL - All Inclusive
 • FB / P - pun pansion
 • PP - polupansion
 • ND - noćenje sa doručkom
 • N / NA / R - noćenje
 • PCT - paket
Vrh stranice